Vuistregels voor e-HRM procesontwerp

Zodra je in een workshop aan de slag gaat met het ontwerpen of optimaliseren van e-HRM processen, is het handig om eerst met je werkgroep af te stemmen welke vuistregels of principes je daarbij wilt hanteren. De workflows worden daarmee uniform en voorspelbaar in hun werking.

Lees verder

Hoe veilig zijn je gegevens in jouw e-HRM systeem?

Niet elk selectie- en implementatietraject verloopt even gestructureerd. Vaak speelt het “onderbuikgevoel” een grote rol en is er voor betrouwbaarheid en continuïteit minder aandacht dan je je misschien bewust bent. Heb je je wel eens afgevraagd hoe veilig jouw gegevens zijn in je e-HRM-systeem?

Lees verder

Nieuw e-HRM systeem? Regel zelf een projectmanager!

Op aanraden van je neef heb je voor je eigen bedrijf hetzelfde systeem aangeschaft. “Lekker goedkoop!”, had hij gezegd. Inderdaad: de prijs viel niet tegen en in de offerte stond vermeld dat dit inclusief projectmanagement was. Fijn, hoef je er niet naar om te kijken, want het is al zo druk op de zaak, dacht je nog. Achteraf blijkt dat het allemaal toch niet erg soepel is verlopen en dat het resultaat je ook nog eens tegen valt. Wat is er toch misgegaan?

Lees verder

Wat is een businesscase?

Een helder omschreven businesscase is de basis voor een goede projectcommunicatie en zorgt voor een efficiënte besluitvorming. Een voorwaarde voor een succesvol project!

Lees verder

Transparant reorganiseren door gebruik van IT-tools

Een reorganisatie of fusie is altijd een bron van onrust, onzekerheid en levert veel spanning op bij medewerkers en management. De mate en duur hiervan kan beperkt worden door transparant en besluitvaardig te handelen tijdens het reorganisatieproces. De inzet van specifiek voor reorganisaties ontworpen software draagt bij aan een soepel verlopend reorganisatieproces en verlaagt de kosten die met de reorganisatie gemoeid gaan.

Lees verder

Externe consultants behalen betere resultaten

Snel geld verdienen, vage adviezen en matige resultaten: bij veel mensen hebben ingehuurde consultants geen goed imago. Ten onrechte, blijkt uit onderzoek van Joris Kuppens: “Verrassend genoeg laat mijn onderzoek zien dat opdrachtgevers meer vertrouwen hebben in externe consultants dan in interne consultants. Dit betekent dat externe consultants meer succes hebben, doordat ze meer vertrouwd worden. Want het onderzoek toont ook aan dat vertrouwen van de opdrachtgever in de consultant essentieel is voor een succesvolle samenwerking.”

Lees verder