Hoe veilig zijn je gegevens in jouw e-HRM systeem?

Niet elk selectie- en implementatietraject verloopt even gestructureerd. Vaak speelt het “onderbuikgevoel” een grote rol en is er voor betrouwbaarheid en continuïteit minder aandacht dan je je misschien bewust bent. Sta jij wel eens stil bij de vraag hoe veilig jouw gegevens zijn in je e-HRM systeem?

Lees verder

Nieuw e-HRM systeem? Regel zelf een projectmanager!

Op aanraden van je neef heb je voor je eigen bedrijf hetzelfde systeem aangeschaft. “Lekker goedkoop!”, had hij gezegd. Inderdaad: de prijs viel niet tegen en in de offerte stond vermeld dat dit inclusief projectmanagement was. Fijn, hoef je er niet naar om te kijken, want het is al zo druk op de zaak, dacht je nog. Achteraf blijkt dat het allemaal toch niet erg soepel is verlopen en dat het resultaat je ook nog eens tegen valt. Wat is er toch misgegaan?

Lees verder

Wat is een businesscase?

Een helder omschreven businesscase is de basis voor een goede projectcommunicatie en zorgt voor een efficiënte besluitvorming. Een voorwaarde voor een succesvol project!

Lees verder

PepsiCo’s Big (Recruiting) Data

Pepsico

Chris Hoyt vertelt op iRecruit 2013 hoe Pepsico binnen recruitment omgaat met “Big Data”. Hun rapportagetool geeft inzicht in de behaalde resultaten m.b.t. pageviews, sollicitaties, interviews en aanstellingen.

Lees verder

Transparant reorganiseren door gebruik van IT-tools

Een reorganisatie of fusie is altijd een bron van onrust, onzekerheid en levert veel spanning op bij medewerkers en management. De mate en duur hiervan kan beperkt worden door transparant en besluitvaardig te handelen tijdens het reorganisatieproces. De inzet van specifiek voor reorganisaties ontworpen software draagt bij aan een soepel verlopend reorganisatieproces en verlaagt de kosten die met de reorganisatie gemoeid gaan.

Lees verder