Werving & Selectiesysteem voor Rijkstraineeprogramma

Werving & Selectiesysteem voor Rijkstraineeprogramma

Het Rijkstraineeprogramma is een samenwerkingsverband van de ministeries waarin jaarlijks ongeveer 150 recent afgestudeerde academici (WO-Master) wordt geworven en geselecteerd. In een programma van twee jaar doen de trainees op verschillende werkplekken ervaring op als beleids- of stafmedewerker. Doelen van het programma zijn verjonging van het personeelsbestand van het Rijk, kwalificeren van rijksbreed inzetbare beleids- en stafmedewerkers en het versterken van het imago van het Rijk als interessante werkgever.

Mijn dienstverlening bestond uit consultancy en projectmanagement t.b.v. implementatie van het werving & selectiesysteem ROOS bij Meurs HRM.

Jaarlijks reageren enkele duizenden kandidaten. De inzet van ROOS heeft er voor gezorgd dat het gehele logistiek van werving, pretest, e-assessment en verdeling over de ministeries in goede banen geleid werd. Voor de online pretest en de e-assessment op locatie werd Q1000 van Meurs HRM ingezet. Koppeling met deze software maakte deel uit van het project en is in samenwerking met Meurs HRM ontwikkeld.